ویژگی‌های یک تریدر موفق

ویژگی‌های یک تریدر موفق

مهارت‌های تحلیلی و معاملاتی خوب، مهم‌ترین نقش را در موفقیت یک تریدر دارند. اما این ویژگی در بسیاری از کتاب‌ها و دوره‌های آموزشی قابل دستیابی است. آن‌چه که یک تریدر را موفق‌تر از دیگری می‌کند، ویژگی‌های روانی و ذهنی او است. در این بخش به چهار مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

نگرش مثبت

تریدرهای موفق همیشه خوش‌بین هستند. حتی زمان‌هایی که معاملات آن‌ها با سود همراه نباشد آن‌ها خوشبینی خود را از دست نمی‌دهند. چرا که می‌دانند با دانشی که دارند در نهایت به سوددهی خواهند رسید و ضرر را به عنوان جزوی از بازار باید قبول کند. تریدرهای موفق با علم به این‌که بازی ترید یک بازی با جمع صفر است، همواره خود را در سمت برنده این بازی می‌بینند. داشتن نگرش مثبت به کار، فشار روحی را تا حد زیادی از دوش تریدر کم می‌کند.

عزت نفس بالا

در گذر زمان و تجربه شکست‌ها و موفقیت‌های مختلف ممکن است عزت نفس افراد تضعیف و بدبینی و عدم اعتماد به نفس جایگزین آن شود. این اتفاق ممکن است بر نتایج ترید اثر بگذارد. فرآیند ترید شامل جنبه‌های روانی است که در صورت نبود عزت نفس با اختلال روبه‌رو می‌شود.

برخی از رسانه‌ها در عصر مدرن نیز همواره با تاکید بر کمبودها و شکست‌ها، عزت نفس افراد را از بین می‌برند. به طوری که بیشتر افراد فکر می‌کنند امکان دستیابی به چیزهایی که دوست دارند و می‌خواهند وجود ندارد. اما معامله‌گران موفق در طی زمان به این نتیجه می‌رسند که اعتماد به نفس در کنار دانش و تجربه می‌تواند امکان دستیابی به هر خواسته‌ای را در بازار مالی محقق کند.

احساس قدرت درونی

بسیاری از افراد در عصر حاضر خود را قربانی وضعیت می‌دانند. این افراد اتفاقات بد زندگی خود را همواره به عوامل بیرونی نسبت می‌دهند. این عوامل بیرونی به هیچ وجه قابل کنترل نیستند. آشنایان و دوستان نیز هر کدام ممکن است با حرف‌های خود این احساس را در افراد تقویت کنند.

تریدرهای موفق این چالش را برای خود حل می‌کنند. آن‌ها می‌دانند برای رسیدن به رفاه تنها راه ممکن، ایجاد حس قدرت درونی است. این افراد زمان زیادی را صرف تفکر در امور زندگی و مشکلات خود می‌کنند تا بتوانند از موقعیت‌های نامناسب و استرس‌زا دور شوند. تریدر موفق هیچ وقت پرچم قربانی به دست نمی‌گیرد و در عوض مسوولیت تمام اشتباهات خود را بر عهده می‌گیرد.

تعادل در رفتارهای روزمره

نتایج و تجربیات شما در بازارهای مالی نشان‌دهنده تصویر کاملی از زندگی شما است. به عنوان مثال عادت‌های مخربی مانند سیگار کشیدن، پرخوری و مصرف مواد مخدر، به طور مستقیم با عملکرد ضعیف شما در ارتباط است. رفتارهای مخربی مانند نزاع با دیگران، وسواس بیش از حد و ورزش نکردن، می‌تواند عامل عدم موفقیت شما در بازار باشند.

یک معامله‌گر موفق به اندازه فعالیت‌های درون بازار، برای مسائل شخصی خود نیز وقت صرف می‌کند. آن‌ها معمولا ورزش را جزئی از برنامه روزانه خود می‌کنند و حتما برای تفریح خود برنامه دارند. در شرایطی که مشکلی برای تریدر موفق پیش بیاید حتما سعی می‌کند با مراجعه به متخصص امر به حل آن بپردازد.

ترید چیست تریدر موفق کیست

اشتباهات رایج تریدرها

در ترید یا سرمایه‌گذاری، اشتباه کردن بخشی از فرآیند یادگیری به شمار می‌آید. اما این یادگیری ممکن است بهای سنگینی برای تریدر داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق بهترین راه‌حل این است که اشتباهات دیگران در گذشته مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. در این بخش ما چند مورد از مهم‌ترین اشتباهات رایج بین تریدرها را بررسی می‌کنیم. توجه کنید که این اشتباهات از طرف تریدرهای مختلف بارها و بارها تکرار شده‌اند و نتیجه آن شکست بوده است. برای موفقیت در ترید چاره‌ای جز تکرار نکردن اشتباهات نیست.

نداشتن برنامه معاملاتی

معامله‌گران موفق با یک برنامه دقیق و از پیش تعیین شده وارد معامله می‌شوند. نقاط ورود و خروج به معامله، مقدار سرمایه‌ درگیر و مقدار ماکزیمم ضرر قابل قبول برای آن‌ها مشخص است. این در حالی است که اکثر معامله‌گران مبتدی بدون برنامه وارد معاملات می‌شوند. همین برنامه نداشتن، باعث می‌شود که تریدر در حین معامله فشار روانی زیادی را تحمل کند. این فشار سبب می‌شود تریدر دائم برنامه معاملاتی خود را عوض کند و نتیجه آن چیزی جز ضرر نیست.

اهمیت دادن بیش از حد به گذشته

بساری از معامله‌گران مبتدی با نگاه به روند گذشته دارایی تصمیم به ترید یا سرمایه‌گذاری می‌کنند. این در حالی است که ممکن است پس از مدتی روند دارایی مورد نظر عوض شود. دلیل این‌که بسیاری از افراد مبتدی در سقف‌های قیمتی وارد بازار می‌شوند دقیقا همین اشتباه است. گذشته‌ یک سهم علی رغم این‌که اطلاعات زیادی به ما می‌دهد اما نمی‌تواند به طور کامل روند آینده را نشان دهد.

اهمیت ندادن به آستانه ریسک‌پذیری خود

اولین مساله در ورود به بازارهای مالی تعیین مقدار ریسک قابل قبول است. برای فردی که ریسک‌پذیری پایینی دارد حضور در بازارهای پر ریسکی مثل بازار ارزهای دیجیتال می‌تواند بسیار مخرب باشد. شما برای ورود به هر معامله‌ای باید از خود بپرسید که حاضرید چه مقدار پول در آن معامله از دست دهید. بدون مشخص شدن این مقدار ورود به معامله اشتباه بزرگی است.

عدم توجه به افق زمانی

عدم توجه به افق زمانی سرمایه‌گذاری مشکلاتی را برای تریدرهای تازه‌کار به وجود می‌آورد. برای ترید باید بدانید تا کی به سرمایه خود نیاز ندارید. اگر سرمایه خود را یک ماه دیگر نیاز دارید و وارد معامله‌ای می‌شوید که سود یا ضرر آن شش ماه دیگر مشخص می‌شود، در این حالت ممکن است با ضرر مجبور به خروج از معامله شوید.

استفاده نکردن از حد ضرر

اگر وارد معامله‌ای شدید و روند قیمت بر خلاف معامله شکل گرفت، در این صورت شما باید مقداری برای خروج از معامله تعیین کرده باشید تا اگر قیمت به آن رسید شما بیش از آن در معامله نمانید. حد ضرر با توجه به روش معاملاتی و مقدار نسبت ریسک به سود برای معامله مشخص می‌شود. عدم استفاده از حد ضرر باعث گسترش ضررهای شما در صورت نبود تحلیل درست خواهد شد. برای تعیین حد ضرر حتما روش معاملاتی باید مشخص باشد. حد ضرر برای یک «دی تریدر» با «تریدر روند» یکسان نیست.

میانگین‌گیری

بسیاری از ضررهای هنگفت در بازارهای مالی به دلیل استفاده از این استراتژی بوده است. میانگین‌گیری در اصل به اضافه کردن حجم جدید به معامله‌ای گفته می‌شود که در حال ضرر دادن است. با توجه به این‌که ممکن است تحلیل ما به کل اشتباه بوده باشد، این استراتژی فقط باعث افزایش ضرر ما خواهد شد. استفاده از این روش به هیچ عنوان به مبتدی‌ها توصیه نمی‌شود.

استفاده از سیگنال‌های دیگران

بسیاری از معامله‌گران از تحلیل دیگران برای ورود به بازار استفاده می‌کنند. علاوه بر این که ممکن است تحلیلگر مورد نظر دانش و سواد کافی نداشته باشد، این امکان وجود دارد که استراتژی معاملاتی یا مدیریت سرمایه و ریسک متفاوتی با ما داشته باشد. استفاده از سیگنال‌های دیگران بدون توجه به این موضوع می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به معامله‌گران وارد کند.

نتیجه‌گیری

سرمایه‌گذاری و معامله‌گری در دنیای امروز تبدیل به یک امر عمومی شده است. افراد برای رشد دارایی‌های خود مجبور به یادگیری و فعالیت در بازارهای مالی هستند. ما در این مقاله سعی کردیم با نگاهی جامع، پرسش‌های ترید چیست و سرمایه‌گذاری چیست را پاسخ دهیم و تعاریف، مزایا و معایب هر کدام را بررسی کنیم. بازارهای مختلفی مثل بازار سهام، فارکس و ارز دیجیتال در این مقاله بررسی شدند. مطالعه آن‌ها برای یافتن بازار مناسب با ویژگی‌های شخصیتی شما مفید خواهد بود.

Scroll to top