انواع ترید چیست ؟
سوال انواع ترید چیست به زمان فعالیت در بازهای مالی و نحوه انجام معاملات اشاره میکند. برخی از تریدرها معاملات روزانه خود را در همان روز به سرانجام میرسانند. در حالی که برخی دیگر، ممکن است معاملات خود را تا ماهها باز نگه دارند. در این قسمت به بررسی روشهای مختلف معامله در بازارهای مالی میپردازیم.
دی ترید چیست ؟
«دی ترید» یا «ترید روزانه» (Day Trade) معروفترین روش معامله فعال در بازارهای مالی است. برخی تصور میکنند تمام معاملهگران فعال در بازارهای مالی جزو این دسته از تریدرها هستند. اما این تصور به کل اشتباه است. ترید روزانه، شامل ورود و خروج به یک موقعیت معاملاتی در همان روز است. بنابراین در این روش، تریدرها به دنبال کسب سود از تغییرات قیمتی در یک روز هستند.
اصطلاح ترید روزانه ریشه در بازارهای مالی سنتی دارد که در آنها معاملات در ساعت خاصی از روز باز است. بازارهای سهام خیلی از کشورها مثل ایران همچنان در روز برای مدت محدودی فعال هستند. بنابراین در این بازارها، تریدرهای روزانه تمام موقعیتهای معاملاتی (پوزیشن) را در انتهای زمان کاری بازار میبندند و هرگز با پوزیشن باز، روز کاری بعدی را شروع نمیکنند.
بسیاری از معاملهگران به این دلیل از روش ترید روزانه استفاده میکنند که ممکن است پس از تعطیلی بازار، اتفاقاتی رخ دهد که روی بازارها تاثیر منفی داشته باشد. اگر معامله برای روز بعد باز باشد، ممکن است معاملهگران ضررهای جبرانناپذیری متحمل شوند.
بسیاری از بازارهای مالی جدید مثل بازار «فارکس» (ForEx) و ارزهای دیجیتال به صورت 24ساعته فعال هستند. مخصوصا بازار ارزهای دیجیتال که 365 روز سال و 7 روز هفته فعال است. در چنین بازارهایی که محدودیت زمانی معامله به شکل سنتی وجود ندارد، تعریف ترید روزانه متفاوت است. در این بازارها منظور از ترید روزانه، ورود و خروج به یک موقعیت معاملاتی در کمتر از 24 ساعت، تعریف میشود.
معمولا تریدرها از روشهای مختلف «تحلیل تکنیکال» مانند پرایس اکشن برای فعالیت به صورت ترید روزانه استفاده میکنند. از آنجایی که نوسانات بازار در طی روز ممکن است زیاد باشد، ترید روزانه میتواند سود یا ضرر زیادی نصیب معاملهگران کند. بنابراین این روش با ریسکهایی همراه است و به معاملهگران مبتدی پیشنهاد نمیشود.
سوینگ ترید چیست ؟
«سوینگ ترید» (Swing) یک استراتژی معاملاتی بلندمدتی است که شامل نگهداری موقعیتهای معاملاتی، بیش از یک روز است. در این روش، معاملات میتوانند به مدت چند هفته تا نهایتا یک ماه باز باقی بمانند. میتوان گفت این روش، یک روش میانه بین ترید روزانه و «ترید روند» (Trend) است.
تریدر سوینگ معمولا به دنبال استفاده از موجهای نوسانی چندروزه یا چندهفتهای بازارهای مالی است. سوینگ تریدرها از ترکیبی از عوامل بنیادی و تکنیکال برای فرمولهکردن ایدههای معاملاتی خود استفاده میکنند. معمولا اثر تحلیل بنیادی در بلندمدت بر روی بازار دیده میشود و به همین دلیل تحلیل بنیادی در این روش مطرح است. با این وجود الگوهای نموداری و اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال نیز میتوانند در شناسایی نقاط ورود و خروج به معامله مفید باشند.
سوینگ ترید مناسبترین و راحتترین استراتژی معاملاتی برای مبتدیان به حساب میآید. مزیت مهم سوینگ ترید نسبت به ترید روزانه این است که برای به نتیجه رسیدن معامله زمان زیادی نیاز است. بنابراین پیگیری روند ترید در آن، کار به نسبت راحتتری است. در این حالت، تریدرها زمان کافی برای واکنش نسبت به نوسانات بازار را دارند و میتوانند با عقلانیت بیشتری تصمیمگیری کنند.
ترید روند چیست؟
«ترید روند» (Trend) با عنوان «ترید موقعیت» (Position) نیز شناخته میشود. در این نوع ترید، معاملات برای مدت طولانی معمولا حدود چند ماه باز میمانند. همانطور که از نام این روش معلوم است، معاملهگران روند سعی میکنند سودهای خود را با ترید در راستای روندها به دست آورند. این تریدرها در روند صعودی وارد معامله خرید (Long) و در روند نزولی وارد معامله فروش (Short) میشوند.
تریدرهای روند معمولا از تحلیل بنیادی برای ورود به معاملات استفاده میکنند اما این به معنی عدم استفاده از تحلیل تکنیکال نیست. روشهای متعددی در تحلیل تکنیکال برای شناسایی روند و تغییر روند وجود دارد. معاملهگران با این روشها میتوانند برای ورود و خروج به بازار استفاده کنند. معاملهگران روند، با تحلیل بنیادی به روند بازار در ماههای آینده بازار دست پیدا میکنند و به این ترتیب سود خود را از بازار میگیرند.
در ترید روند همواره باید تریدر احتمال تغییر روند را در نظر داشته باشد. برای این منظور میتوان از میانگین متحرکها، خطوط روند و سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال استفاده کرد. برای معاملهگران مبتدی در صورت مدیریت ریسک، ترید روند یکی از بهترین گزینهها برای ورود به معاملهگری است.
اسکالپ ترید چیست ؟
«ترید اسکالپ» (Scalp) یکی از سریعترین استراتژیهای معاملاتی به شمار میآید. اسکالپرها به دنبال کسب سود از روندهای بلندمدتی بازار نیستند. این استراتژی به دنبال کسب سودهای کوچک اما مکرر از بازار است. اسکالپ تریدرها معاملات خود را به مدت طولانی باز نگه نمیدارند و برای آنها ورود به معامله و خروج از آن ممکن است در چند ثانیه انجام شود. به همین دلیل به ترید اسکالپ «معامله با فرکانس بالا» (High Frequency Trading | HFT) گفته میشود.
در صورتی که معاملهگر نوسانات کوچک و مرتب را در یک بازار مشاهده کند در اینصورت استراتژی ترید اسکالپ میتواند بسیار سودآور باشد. به طور کلی اسکالپ برای بازارهایی مناسب است که نقدینگی در آنها بالا است و ورود و خروج پول به صورت روان اتفاق میافتد.
ترید اسکالپ یک روش پیشرفته ترید است که به دلیل پیچیدگی آن به معاملهگران مبتدی توصیه نمیشود. این روش بیشتر برای تریدرهای با حجم نقدینگی بالا مناسب است چرا که سود مد نظر در ترید اسکالپ به صورت درصدی، کم است. اما اگر مقدار سرمایهگذاری زیاد باشد، این سود قابل توجه خواهد بود.
انواع سرمایهگذاری چیست؟
روشهای ذکر شده در بخش انواع ترید چیست به صورت فعالانه انجام میشوند. به این معنی که تریدرها به بررسی بازار در زمانهای کوتاه و در صورت نیاز اعمال تغییر در معاملات خود، نیاز دارند. در سرمایهگذاری، افراد مدت زمان زیادی داخل یک معامله میمانند. بنابراین اکثر سرمایهگذاران حالت منفعل دارند. در ادامه دو مدل سرمایهگذاری در بازارهای مالی را بررسی میکنیم.
خرید و نگهداری
«خرید و نگهداری» (Buy and Hold) یک استراتژی سرمایهگذاری منفعل است که در آن، تریدرها یک دارایی را به قصد نگهداری بلندمدت و بدون توجه به نوسانات روزانه میخرند. این استراتژی معمولا برای سرمایهگذاری بلندمدت استفاده میشود.در این روش برای ورود به بازار توجهی به زمان و نوسانات روزانه بازار نمیشود. پس ایده این استراتژی این است که در بلندمدت، زمان ورود شما به بازار کمترین اهمیت را دارد.
این استراتژی کاملا بر اساس تحلیل بنیادی انجام میشود و اصولا هیچ ارتباطی با تحلیل تکنیکال ندارد. همچنین در این روش وضعیت سرمایهگذاری دائما مورد بررسی قرار نمیگیرد و معمولا هر از چند گاهی وضعیت تحلیل میشود.
توجه کنید که این ایده برای هر بازاری مناسب نیست و تحلیل شما از شرایط آینده باید تا حدودی مستدل و منطقی باشد. به عنوان مثال در بسیاری از ارزهای دیجیتال ایده خرید و نگهداری که با واژه «Hodl» معروف است، میتواند بسیار خطرناک باشد. چرا که این بازار هنوز در شرایطی نیست که بتوان به روشنی آِن را تحلیل کرد.
سرمایهگذاری روی شاخصها
منظور از سرمایهگذاری روی شاخصها (ّIndex) خریدن «صندوقهای قابل معامله» (ETF) یا شاخصهای بازارهای مالی سنتی است. در اکثر بازارهای مالی صندوقی از داراییهای موجود در بازار، به عنوان یک دارایی مجزا به سرمایهگذاران معرفی میشود که افراد میتوانند با خرید آن در سود یا زیان داراییهای صندوق شریک باشند.
مزیت استفاده از این روش این است که داراییهای مختلف زیان همدیگر را پوشش میدهند. علاوه بر آن نیازی به تحلیل تکتک داراییهای بازار نیست و تنها با تحلیل کلیت بازار میتوان به سوددهی مناسبی رسید. امکان سرمایهگذاری در شاخصها تقریبا در اکثر بازارهای مالی از جمله بازار بورس و بازار ارزهای دیجیتال فراهم است.
اسپات ترید چیست ؟
ترید «اسپات» (Spot) یکی از روشهای انجام معاملات است که در آن خریدار و فروشنده با یک قیمت مشخص و در زمان حال اقدام به انجام معامله میکنند. در این حالت خریدار باید تمام مبلغ معامله را تامین کند و در قبال آن خریدار به صورت آنی کالای مورد نظر را تحویل خریدار دهد.
در بازار بورس ایران، خرید و فروشهای انجام شده طبق این روش انجام میشود. به محض انجام معامله خریدار و فروشنده دیگر باهم ارتباطی ندارند. برای انجام این معامله شما در بستر کارگزاری، قیمت معامله و مقدار کالا یا سهمی را تعیین میکنید. اگر در سمت دیگری فروشندهای همین مقدار از کالا یا سهم را با قیمت مدنظر شما برای فروش بگذارد، در اینصورت معامله انجام میشود. در طی این فرآیند پول از حساب شما به حساب فروشنده و داراییهای فروشنده به حساب شما انتقال مییابد.
در اسپات ترید شما تنها در صورتی سود خواهید کرد که قیمت دارایی مورد نظر افزایش یابد و شما آن را با قیمتی بالاتر در روزهای آتی بفروشید. در بازارهایی مثل ارز دیجیتال شما میتوانید معامله فروش نیز در این روش داشته باشید. در این حالت هر چه در طی زمان قیمت کاهش یابد شما سود خواهید کرد.
مارجین ترید چیست ؟
«مارجین» (Margin) ترید یک روش ترید است که در آن تریدرها علاوه بر منابع مالی خود، از اعتبار مالی فراهم شده توسط شخص سوم استفاده میکنند. بنابراین در مقایسه با حسابهای اسپات معمولی، معاملهگران به پول بیشتری برای انجام معاملات دسترسی دارند و تریدرهای سودده میتوانند سود بیشتری نصیب خود کنند.
در بازارهای با نوسان کم مانند فارکس که نوسان روزانه بازار بسیار کم است، بدون مارجین سوددهی بازار قابل توجه نیست. بنابراین وجود مارجین در این بازار بسیاری از افراد را متقاعد به حضور و معامله در آن کرده است. این امکان، در بازارهای سهام، کالا و ارزهای دیجیتال نیز وجود دارد.
حسابهای مارجین برای ایجاد معاملات اهرمدار استفاده میشود. اهرم نسبت بین مقدار دریافت شده به مقدار موجودی واقعی را نشان میدهد. به عنوان مثال اگر اهرم 10:1 باشد و شما 1000 دلار در حسابتان پول داشته باشید، میتوانید به اندازه 10000 دلار وارد معامله شوید.
پلتفرمهای معاملاتی مختلف، مقادیر اهرم و قوانین ایجاد حساب مارجین متفاوتی دارند. به عنوان مثال در بازار سهام اهرم 2:1 متداول است در حالی که در بازارهای آتی این مقدار تا 15:1 هم وجود دارد. در بازار فارکس به دلیل نوسانات کم، مقادیر اهرم بالاتر است و از اهرمهای 50:1 و 100:1 و حتی بیشتر استفاده میشود. در بازار ارزهای دیجیتال مقدار اهرم از 2 تا 100 میتواند متفاوت باشد.
مارجین ترید هم در موقعیت خرید و هم در فروش قابل استفاده است. با انجام معامله خرید در صورتی که قیمت رشد کند معاملهگران وارد سود میشوند. در معامله فروش برعکس این حالت وجود دارد و با کاهش قیمت، معاملهگران سود میکنند. اگر معاملهگری وارد معامله مارجین شود و به هر دلیل تحلیل او مطابق انتظار پیش نرود، مقدار ضرر نهایی او تا مقدار اصلی پول میتواند باشد.
به عنوان مثال، اگر تریدر وارد موقعیت خرید شود و قیمت به طور قابل توجهی کاهش یابد، حساب به اصطلاح «مارجین کال» (Margin Call) خواهد شد. مارجین کال زمانی اتفاق میافتد که ارزش کل حساب مارجین تریدر که با نام «Liquidation Margin» شناخته میشود از مقدار مارجین مورد نیاز صرافی ارز دیجیتال یا بروکر مورد نظر کمتر باشد. قبل از نقد خودکار داراییها به کاربر هشدار مارجین داده میشود و تریدر میتواند با اضافه کردن دارایی به حساب خود از فروش آنها جلوگیری کند.
مزایا و معایب مارجین ترید چیست ؟
واضحترین مزیت مارجین ترید این است که شما با استفاده از این روش میتوانید با چندین برابر مقدار دارایی خود وارد معامله شوید. بدین ترتیب سود شما نیز با استفاده از این روش چندین برابر خواهد بود.
دومین مزیت مارجین ترید در قابلیت ورود به سبد متنوعی از داراییها است. با توجه به اینکه در این حالت شما با چندین برابر دارایی خود میتوانید وارد معامله شوید، امکان حضور در معاملات متنوع را دارید. به عنوان مثال در بازار ارزهای دیجیتال، به جای اینکه فقط روی بیتکوین معامله کنید میتوانید با اضافه کردن تتر به حساب مارجین خود به معاملات سایر ارزها مانند لایتکوین، کاردانو و سولانا بپردازید.
سومین مزیت مارجین ترید، امکان ورود سریع به معاملات در صورت نبود اعتبار کافی در حساب است. به عنوان مثال اگر بخواهید به اندازه 1000 دلار وارد معامله خرید سهام یک شرکت شوید اما فقط 500 دلار اعتبار در حساب داشته باشید، میتوانید بدون فوت وقت با اهرم 2 وارد معامله شوید. در زمانهایی که برای ورود به معامله باید آنی عمل کنید، این قضیه بسیار مفید است.
برخلاف تمام نکات مثبت و مزایایی که ذکر شد، مارجین ترید معایب و مشکلاتی نیز به همراه دارد. مهمترین عیب مارجین ترید این است که همانطور که سود شما در آن چند برابر حساب میشود، ضرر نیز چند برابری است. به همین دلیل این روش معاملاتی یک روش با ریسک بسیار بالا است.
بسته به میزان اهرم مورد استفاده، یک تغییر جزئی در خلاف جهت معامله، میتواند ضرر قابل توجهی برای تریدرها به همراه داشته باشد. بنابراین، نیاز است که تریدرها در استفاده از مارجین ترید با استراتژیهای مناسب و مطمئن وارد معامله شوند و از ابزارهای مدیریت ریسک و سرمایه استفاده کنند.
آربیتراژ ترید چیست ؟
«آربیتراژ» (Arbitrage) ترید یک استراتژی معاملاتی است که هدف آن خرید یک سهم یا ارز در یک پلتفرم و فروش آن در پلتفرم دیگر است. به صورت نظری باید قیمت یک ارز در زمان یکسان در دو بستر معاملاتی با هم برابر باشد. اما به دلایل متعددی عرضه و تقاضا در بازارهای مختلف یکسان نیست و قیمتها با هم تفاوت جزئی دارند. تریدر آربیتراژ از این اختلاف قیمت استفاده میکند و به عنوان مثال، ارزی را در صرافی «بایننس» میخرد و در «کوینکس» با قیمت بالاتر میفروشد.
کسی که به دنبال کسب سود از آربیتراژگیری است باید علاوه بر پیدا کردن اختلاف قیمت در بازارها یا پلتفرمهای مختلف، قادر به معامله سریع آنها باشد. چراکه سایر تریدرهای بازار هم متوجه این اختلاف هستند و این اختلاف قیمت به سرعت از بین میرود.
از آنجایی که آربیتراژ ترید کار کم ریسکی است، سود کمی هم دارد. بنابراین، برای رسیدن به سود مناسب باید مقدار سرمایه زیادی وارد بازار کرد. روشهای مختلفی برای آربیتراژ ترید وجود دارد. معمولترین آن استفاده از اختلاف قیمت بین صرافیها یا بروکرها است.
مناسبترین بازار برای ترید چیست؟
انتخاب بازار مناسب برای ترید را میتوان از دو منظر مورد بحث و بررسی قرار داد. یک منظر آن ویژگیهای مربوط به بازارها است. هر بازاری بسته به افراد حاضر در آن، نوع فعالیت و نحوه شرکت در آن با دیگر بازارها متفاوت است. بنابراین ممکن است ویژگیهای یک بازار به گونهای باشد که برای ما مناسب نباشد. جنبه دیگر موضوع به خود افراد و شخصیت آنها برمیگردد. مقدار ریسکپذیری و دانش افراد از جمله ویژگیهایی است که میتواند آنها را تشویق به حضور در یک بازار کند. در این بخش بازارهای بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال را به همراه ویژگیهای مثبت و منفی آنها بررسی میکنیم.
بازار بورس
بازار بورس اوراق بهادار یکی از اولین بازارهای مالی ایجاد شده است. در این بازار شما میتوانید سهام شرکتهای مختلف، صندوقهای قابل معامله و حق تقدم حاصل از افزایش سرمایه را به صورت لحظهای و آنلاین خرید و فروش کنید. قوانین بازار سهام کشورهای مختلف از طرف سازمانهای مربوط به آن کشور تدوین میشوند. بیشتر این بازارها امکان ترید یا سرمایهگذاری به خارجیها را نمیدهند. مخصوصا برای ایرانیها در این زمینه مشکلات زیادی وجود دارد.
بارار بورس اوراق بهادار تهران، بازار بورس متعلق به ایران است که سهام شرکتها در آن برای ترید و سرمایهگذاری افراد ارائه شده است. بازار بورس با توجه به اینکه از پشتوانه شرکتها برخوردار است و تنظیم کننده قوانین آن داخل کشور قرار دارد ریسک کمتری را برای سرمایهگذاری و ترید شامل میشود. در ادامه مزایا و معایب این بازار را بررسی میکنیم.
مزایا و معایب ترید در بورس
بازار بورس متشکل از شرکتهای بزرگ و کوچک فعال در داخل کشور است. این شرکتها پس از بررسیهای انجام شده توسط سازمان بورس برای معامله وارد یکی از بازارهای بورس، فرابورس و بازار پایه میشوند. ترید در این بازار شامل مزایای زیر است.
- کلیه فعالیتها تحت بررسی و نظارت سازمان بورس انجام میشود.
- واریز و برداشت با ریال است و به سادگی توسط سیستم بانکی کشور انجام میشود.
- شفافیت مناسب به دلیل ارائه مداوم گزارشهای مالی
- امکان شروع با سرمایه کم
- ریسک کمتر خرید سهام با توجه به پشتوانه داراییهای شرکتها
- کمک به رشد و توسعه تولید کشور با سرمایهگذاری در شرکتها
بازار بورس با وجود مزایای ذکر شده، تعداد قابل توجهی نکته منفی نیز دارد. از جمله این معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عدم امکان مارجین ترید و معاملات اهرمدار
- محدودیت نوسان روزانه
- عدم امکان معاملات خودکار و الگوریتمی
- کاهش کارایی تحلیل تکنیکال به دلیل محدودیت نوسان
- زمان محدود برای انجام ترید (9 تا 12:30 شنبه تا چهارشنبه روزهای کاری)
- عدم امکان معامله فروش
با توجه به موارد گفته شده برای افراد ریسکگریز و با دانش تحلیل بنیادی، فعالیت در بازار بورس میتواند بسیار مفید باشد. سایر افراد میتوانند با واسطه و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری به فعالیت در این بازار بپردازند.
بازار فارکس
بازار «فارکس» (ForEx) از ترکیب دو کلمه «Foreign» و «Exchange» گرفته شده است و به معنی تبادل پول خارجی است. بنابراین، در فارکس ارزهای کشورهای مختلف نسبت به هم مورد معامله قرار میگیرند. بزرگترین فعالان این بازار موسسات بانکی و مالی و شرکتهای بزرگ دنیا هستند. امکان حضور افراد عادی نیز به وسیله بروکرها در این بازار فراهم شده است. این بازار از نظر حجم نقدینگی بزرگترین بازار مالی دنیا است.
در بازار فارکس، تریدرها به خرید و فروش جفتارز کشورهای مختلف میپردازند. هر ارزی در این بازار نماد مخصوص به خود را دارد. این نماد معمولا از سه حرف تشکیل میشود که دو حرف اول نام کشور و حرف آخر واحد پولی آن است. به عنوان مثال نماد دلار آمریکا در این بازار USD است که US مربوط به کشور آمریکا (United States) و D نماد واحد پولی آن، یعنی دلار است. بروکرها یا همان کارگزاریها امکان حضور افراد عادی را در فارکس فراهم میکنند. لذا برای حضور در این بازار باید در یک بروکر بینالمللی حساب داشته باشید.
مزایا و معایب ترید در بازار فارکس
ترید در بازار فارکس مزایای زیادی دارد. بیشتر تریدرهای قوی و بزرگ از این بستر برای معامله استفاده میکنند چرا که نکات مثبت بسیار زیادی در آن وجود دارد. مزایای فارکس را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد.
- امکان انجام معاملات خرید و فروش
- امکان استفاده از اهرمهای بالا برای سوددهی بیشتر
- بالاترین حجم نقدینگی بین تمام بازارهای مالی دنیا
- قابلیت انجام معاملات خودکار و الگوریتمی
- کسب درآمد به صورت دلاری
- معامله در تقریبا 24 ساعت روز و پنج روز هفته
در مقابل این مزایا، معایبی نیز برای بازار فارکس قابل تصور است. مهمترین معایب فارکس به صورت زیر است.
- رقابت شدید بین تریدرها و امکان ضرر بالا
- عدم دسترسی به بروکرهای درجه یک برای ایرانیها
- احتمال کلاهبرداری از طرف بروکرها
- نیاز به مهارت بالای تحلیل مخصوصا تحلیل تکنیکال
- غیرقانونی بودن فعالیت آن در ایران
امکان کسب درآمد دلاری و معامله در زمانهای غیرکاری ایران از جمله ویژگیهایی است که بیشتر تریدرها را تشویق به حضور در این بازار میکند. با توجه به موارد گفته شده، تریدرهای با دانش تحلیل تکنیکال بالا در این بازار میتوانند موفق باشند.
بازار ارزهای دیجیتال
ترید ارز دیجیتال یکی دیگر از موقعیتهای کاری برای تریدرها است. بازار ارزهای دیجیتال بازار نوپایی است که با ارائه بیتکوین شروع شده است. در این بازار ارزهای دیجیتال مختلف مورد معامله قرار میگیرند. با توجه به نوپا بودن این بازار نوسانات قابل توجهی در آن رخ میدهد که امکان سودآوری را بیشتر کرده است.
برای ترید در بازار ارزهای دیجیتال نیاز است که شما حساب صرافی ارز دیجیتال داشته باشید. در اکثر صرافیهای بینالمللی ارز دیجیتال امکان پرداخت ریالی وجود ندارد. بنابراین، برای حضور در این بازار شما باید بتوانید پول خود را تبدیل به دلار یا معادل ارز دیجیتال آن یعنی تتر کنید. در سالهای اخیر تعداد زیادی از افراد این بازار را برای معاملات خود انتخاب کردهاند. عبور ارزش این بازار از دو تریلیون دلار این گفته را تایید میکند. بدون کسب آموزشهای لازم بازار ارز دیجیتال، فعالیت در این بازار به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
مزایا و معایب ترید ارز دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال نسبت به سایر بازارهای مالی، بازار نوپایی است. همین مساله فرصتها و ریسکهایی را برای تریدرها با خود به همراه آورده است. مزایای ترید ارز دیجتال را میتوان ذیل عناوین زیر توصیف کرد.
- بدون محدودیت زمانی برای ترید و فعالیت در 365 روز سال، هفت روز هفته و هر ساعت از روز
- کسب درآمد دلاری و شاید بهتر از آن درآمد بر حسب بیتکوین
- نوسانات مناسب روزانه
- امکان معامله با رباتها و معاملات الگوریتمی
- امکان استفاده از مارجین در معاملات
ریسکهایی که بازار ارز دیجیتال با آن روبهرو است، ریسکهای مهم و اساسی هستند. حتما باید قبل از شروع ترید در این بازار با این ریسکها آشنا بود و با مدیریت ریسک وارد این بازار شد. از جمله این ریسکها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- نبود سازمان متولی و قانونگذار رسمی
- نبود پشتوانه شفاف هر رمزارز
- سختی درک پروژههای بلاک چین برای عموم مردم
- کلاهبرداری گسترده با تعریف پروژههای کلاهبرداری
- ریسکهای هک شدن صرافی یا کیف پول ارزهای دیجیتال
- نوسانات شدید بازار
با توجه به موارد گفته شده، برای حضور در این بازار نیاز به مدیریت ریسک قوی و دانش کافی از این بازار دارید. تریدرها برای فعالیت در این بازار حتما باید با مفاهیم اولیه ارزهای دیجتال آشنا باشند.